search
backpage.com > Stockholm jobs > Stockholm education jobs

Posted: Wednesday, 17 August 2016, 9:08

Contact:0850835453

Description;

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning och utbildning i svenska för invandrare (sfi).

Vi följer upp och metodutvecklar löpande för att förbättra våra resultat. Det gemensamma uppdraget är att rusta människor för jobb och vi samverkar mellan våra olika verksamhetsområden för att hitta de bästa lösningarna för stockholmarna.
Utbildning i svenska för invandrare (sfi) är en skolform som vänder sig till personer som saknar grundläggande kunskaper i svenska språket. SFI-centrum svarar för stadens information om sfi och tar emot sökande till stadens sfi. De registreras, testas och kartläggs. Under 2015 beräknas antalet besök till ca: 22 000. På enheten finns testpedagoger, studieadministratörer och studie- och yrkesvägledare.

1 plats(er).

ARBETSUPPGIFTER
- Utföra studie och yrkesvägledning för sökande till utbildning i svenska för invandrare (där lösningsinriktade och motiverande samtal ingår).
- Ge information/vägledning till sökande och hantera ansökningar till SFX- utbildningar(svenska för yrkesutbildade).
- Samarbeta med studie och yrkesvägledare vid sfi skolor, Jobbtorg och Komvux.
- Ge information om aktuell verksamhet till interna och externa aktörer.
- Organisera och genomföra uppsökande arbete.
- Hålla sig uppdaterad om aktuella förändringar inom ansvarsområdet.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad studie- och yrkesvägledare. Du är en god informatör och kommunikatör. Du är lösningsinriktad och har den sökande i centrum. Du tycker om att samarbeta i arbetslag/grupper både inom sfi Stockholm och med aktörer utanför enheten. Du är stresstålig.
Det är meriterande om du har goda kunskaper om sfi, svenska som andra språk och yrkesutbildningar inom Komvux.
Det är också meriterande om du har goda kunskaper om CSN;s regelsystem för vuxenstuderande.
- Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav, då en stor del av kontakterna med sökande sker på engelska.Löneform: Månadslön.
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Varaktighet: Tillsvidare, tillträde: Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Arbetstid: Dagtid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.


ANSÖKAN

Ansök senast: 2016-09-30
Referensnummer: A45464

• Location: Stockholm

• Post ID: 3771081 stockholm
stockholm.backpage.com is an interactive computer service that enables access by multiple users and should not be treated as the publisher or speaker of any information provided by another information content provider. © 2016 backpage.com