search
backpage.com > Stockholm jobs > Stockholm education jobs

Posted: Friday, 19 August 2016, 4:59

Contact:0850838180

Description:

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Sjöviksskolan startade i augusti 2014 och har idag åtta klasser, två i förskoleklass och tre i årskurs 1 och 2. Skolan ligger på Ingenjörsvägen 25 i Årstadal, Liljeholmen tills 2019, då vår nya, fina skola i Årstaberg är färdig. Vi bygger just nu en verksamhet från grunden för att flytta över när de nya lokalerna är klara. I år är vi en personalgrupp på cirka 20 personer som successivt ska utökas.
Att starta en verksamhet innebär alltid utmaningar och flexibelt arbete. Många frågor har inte alltid färdiga svar, men då finns också utrymme och möjligheter att påverka. Våra prioriterade områden är höga resultat, trygghet och stolthet för skolan. För att nå höga resultat arbetar vi med genom att ha tydliga kunskapsuppföljningar men också genom att prioritera praktisk-estetiska uttryckssätt. Vi arbetar enligt metoden Levande Verkstad och vi har mycket musik. Vi vet hur viktig samverkan mellan skolan och fritidshemmet är för elevernas studieframgångar så därför vill vi redan nu hitta goda former och en god organisation för en sådan samverkan. Bland annat har hela arbetslaget, lärare och fritidspedagoger tillsammans gemensam handledning. Verksamheten vilar förstås på LGR 11 och övriga styrdokument för fritidshem/förskoleklass.


1 plats(er). Sjöviksskolan startade i augusti 2014 och har idag förskoleklass, årkurs 1 och 2. Skolan ligger på Ingenjörsvägen 25 i Årstadal tills 2019, då den nya skolan i Årstaberg är färdig. Vi bygger verksamheten från grunden för att flytta över när de nya lokalerna är klara. Vi är i ett uppbyggnadsskede och vi har idag en personalgrupp på cirka 30 personer som successivt ska utökas. Vi har redan flera erfarna utbildade fritidspedagoger, men vi behöver ytterligare 1.

ARBETSUPPGIFTER
Att starta en verksamhet innebär alltid utmaningar och flexibelt arbete. Många frågor har inte alltid färdiga svar, men då finns också utrymme och möjligheter att påverka. Vi ska under de kommande åren bygga upp en stor verksamhet först i våra tillfälliga lokaler och sedan i vårt nya, stora skolhus när det är färdigt. Det betyder att vårt arbete både ska inriktas mot nuvarande verksamhet det men även ligga till grund för den stora skolan.

Du ska ingå i ett arbetslag som håller på att starta skola från grunden. Du ska arbeta och samverka i olika former med eleven i fokus. Du ska vara engagerad och aktiv, ansvara för planering och utvärdering av arbetet tillsammans med dina kollegor.

Verksamheten ska vila på LGR 11 och övriga styrdokument för fritidshem/förskoleklass.

Vi håller just nu på med ett utvecklingsarbete för fritidshemmet och tillsammans med Ann Pihlgren kommer vi att fortsätta vårt utvecklingsarbete för samverkan mellan skola och fritidshem. Vi har tillsatt fler tjänster nu vid höstterminen 2016, men vi kommer att kontinuerligt behöva personal i och med att skolan växer varje år.

KVALIFIKATIONER
Vi ser helst att du har utbildning som lärare mot fritidshem eller fritidspedagog för årskurserna klass F-3.

Det krävs ett stort engagemang vid nystart av en skola. Det förväntas att du kan bidra extra mycket och vara med i denna roliga utmaning.

Pedagogisk utbildning med inriktning för integration skola-fritidshem med Lgr 11 och Skolverkets intentioner i fokus. Allmänna råd och Stockholms stads "Plan för utveckling av fritidshem" ska vara underlag för arbetet. Du behöver ha:

Arbetslagskompetens
Kommunikativ förmåga, att arbeta och leda i dialog.
God förmåga till relationsbyggande med kollegor, elever och föräldrar.
Glädje och drivkraft inom yrket och vilja vara med och bidra till en god arbetsmiljö.
Flexibilitet och vana att arbeta med alla åldrar F-3.

Vana vid att vara en tydlig ledare och vana att ta grupper själv, gärna med fördjupning inom något område som kompletterar kollegorna i arbetslaget.

Vi vill också att du tycker att det är roligt och stimulerande med förskola/skola/fritidshem.

Löneform: Månadslön. Månadslön.
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Vi vill gärna att du har erfarenhet från skola/förskoleklass/fritidshem och att du är väl förtrogen med de styrdokument som finns.
Varaktighet: Tillsvidare, tillträde: 2016-11-01 .
Arbetstid: Dagtid. Flexibelt schema med öppningar och stängningar
Semestertjänst 40h/v vid heltidANSÖKAN

Ansök senast: 2016-09-09
Referensnummer: A29341

• Location: Stockholm

• Post ID: 3739592 stockholm
stockholm.backpage.com is an interactive computer service that enables access by multiple users and should not be treated as the publisher or speaker of any information provided by another information content provider. © 2016 backpage.com