search
backpage.com > Stockholm jobs > Stockholm computer/technical

Posted: Friday, 19 August 2016, 5:09

Contact:766492577


Description;

Sektionen för digitalt bevarande (DigS) ingår i Utvecklings- och samordningsavdelningen (UsA) inom Dokumenthanteringsenheten (DokhE), som är en del av FMLOG. Totalt har DokhE verksamhet vid ca 20 orter och består av drygt 100 anställda. Vi hanterar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, historieintresserade, forskare, journalister med flera. Inom Försvarsmakten och DokhE pågår ett stort utvecklingsarbete inom dokumenthantering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Försvarsmakten står inför stora utmaningar rörande sin digitala dokument- och informationshantering. Vi söker därför ytterligare en arkivarie som kan arbeta med dessa frågor. Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med ytterligare tre arkivarier i Försvarsmaktens Sektion för digital bevarande. I arbetet ingår bl.a. att medverka vid avveckling av IT-system för att säkerhetsställa att den information som ska arkiveras kan omhändertas enligt regelverkens krav. I arbetet ingår också att kontrollera de informationsuttag som görs för bevarande, att arkivera dem, att medverka vid förvaltning av dem och att vid förfrågan lämna ut information.

Vi ser också gärna att du deltar i något av de många projekt som bedrivs vid Dokumenthanteringsenheten.

Vem är du?
För att trivas hos oss tror vi att du är självgående, strukturerad, serviceinriktad och har lätt för att skapa kontakter. Vi tror också att du kan arbeta ensam likväl som i grupper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du har:
Minst 3-årig högskoleexamen varav minst 60 hp i arkivvetenskap.
Erfarenhet av arkivarbete med IT-inriktning
Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet
En väl utvecklad kommunikativ förmåga samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Meriterande är:
God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
Projektledarkompetens
Tillträde m.m.

Befattningen är en tidsbegränsad anställning t.o.m. 2017-04-01. Möjlighet finns att anställningen kan övergå till tillsvidare efter detta. Start enligt överenskommelse. Resor förekommer i tjänsten

• Location: Stockholm

• Post ID: 3739604 stockholm
stockholm.backpage.com is an interactive computer service that enables access by multiple users and should not be treated as the publisher or speaker of any information provided by another information content provider. © 2016 backpage.com