search
backpage.com > Stockholm jobs > Stockholm administrative/office

Posted: Saturday, 20 August 2016, 5:14

Contact:0853062118

Description:
Vill du göra skillnad? Botkyrka kommun rekryterar ett trettiotal YAP-stödpersoner

Vi söker YAP-stödpersoner till de barn och ungdomar som har störst behov av extra stöd i vardagen. Vi söker dig som är engagerad i Botkyrka och vill hjälpa kommunens ungdomar till en bättre framtid.

Du ska vara en vuxen, trygg och pålitlig person. Du kan till exempel stötta den unge att komma till skolan, vara en samtalspartner och ett bollplank eller tillsammans med den unge hitta ett meningsfullt fritidsintresse. Du följer barnet eller ungdomen intensivt under 6 månader, i upp till 15 timmar varje vecka.

Vi söker en blandning av olika personer. Vi söker dig som har ett samhällsengagemang, som vill göra skillnad för närområdet och dess unga, som tycker om ungdomar och att umgås med dem. Du har god lokalkännedom och ett brett nätverk, eller är intresserad av att skaffa dig just detta. Du har antagligen erfarenhet av ideellt engagemang eller arbete med ungdomar och barn, till exempel från en kultur- eller idrottsförening. Kanske är du student eller pensionär, arbetar oregelbundna arbetstider eller har tid på kvällar och helger. Vi ser gärna dig som är flerspråkig som sökande. Du ska vara minst 20 år gammal.

Välkommen in med din intresseanmälan!

Du anmäler ditt intresse genom att maila en intresseanmälan till:
Vi söker människor med olika bakgrund och erfarenheter. Listan nedan kanske känns omfattande. Skicka in det du har. Du kanske är precis den vi söker.

Din intresseanmälan ska innehålla:
- Personuppgifter med namn, adress, telefonnummer, e-postadress och personnummer
- Ett personligt brev där du berättar om dig själv, dina erfarenheter av barn, unga eller familjer samt varför du är intresserad av uppdraget som YAP-stödperson
- Utbildningar och kurser; vad, när och vilken skola
- Tidigare arbeten; vad när och vilken arbetsgivare
- Engagemang i föreningar, organisationer eller liknande
- Språkkunskaper
- Körkort
- Datorkunskaper

Av de intresseanmälningar som kommer in kommer vi kalla ett antal personer till intervju. Detta kan komma att ske även innan tiden för att skicka in en intresseanmälan har gått ut.

Observera att det inte är fråga om en tillsvidareanställning utan ett uppdrag där du får arvode för de timmar du utför uppdraget för YAP.

Botkyrka kommun är Stockholms femte största kommun med ca 90.000 invånare. Sedan vi startade YAP har vi på socialförvaltningen i Botkyrka rekryterat YAP-stödpersoner vid fyra tillfällen. Målet är att stödja Botkyrkas unga att nå sina mål. Nu sätter vi igång en ny rekryteringsomgång för att hitta fler vuxna med engagemang för de unga i kommunen som behöver stöd i sin tillvaro. Vi söker vuxna från Botkyrka med omnejd.

Som stödperson kommer du att vara en del av del av Botkyrka YAP. YAP är en

välbeprövad internationellt modell som fokuserar på de ungas egna styrkor, lösningar och idéer. Du får en unik erfarenhet, kostnadsfri utbildning, löpande stöd och ersättning för din tid. Framförallt kommer du att göra stor skillnad.

De barn och ungdomar som kommer att erbjudas en YAP-stödperson har olika bakgrund och deras problematik varierar stort. Gemensamt är att de har svårt att klara av vardagen. Svårigheterna kan handla om skola, hemförhållanden eller fritid. Tillsammans med den unga kommer du att planera och genomföra aktiviteter. Den ungas egna intressen och vilja ska i stor utsträckning styra planeringen.

Observera att det inte är fråga om en tillsvidareanställning utan ett uppdrag där du får arvode för de timmar du utför uppdraget för YAP.

Botkyrka YAP drivs 2016 med stöd av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova.

• Location: Stockholm

• Post ID: 3739608 stockholm
stockholm.backpage.com is an interactive computer service that enables access by multiple users and should not be treated as the publisher or speaker of any information provided by another information content provider. © 2016 backpage.com